dinsdag 6 mei 2008

Overtreding milieuvergunning Interbeton (aanvullend groen!-punt gemeenteraad van 28 april)

Deze maand heeft Interbeton haar milieuvergunning 2 keer kort na elkaar overtreden. Het bedrijf begon te werken buiten de vastgelegde uren en/of verwittigde buurt en/of politie en milieudienst te laat. De verstoorde nachtrust van de buurt werd door koffiekoeken ‘goedgemaakt’. 3 buren lieten zich hierdoor echter niet sussen en eisen de naleving van de milieuvergunning en de afspraken die door de werkgroep gemaakt zijn. Na de eerste overtreding reageerde schepen De Graeve dat dit geen tweede keer mocht gebeuren. Het is toch gebeurd. Een paar dagen later zelfs al.
Heeft dit bedrijf een sanctie gekregen voor deze overtredingen? Welke? Is de gemeente van plan nog iets te ondernemen in deze? Gaat zij het bedrijf op haar plichten wijzen of is het de bedoeling dat milieuvergunningen en afspraken overtreden mogen worden in Temse?

Schepen De Graeve beweerde dat er maar 1 overtreding geweest is en geen 2, nl. in de nacht van 2 op 3 april. Er is dan om 00.30 u. PV opgesteld door de politie. Het bedrijf heeft ook zijn excuses aangeboden. Dan citeerde hij ook nog uit de milieuvergunning, dat er 20 dagen per jaar afgeweken mag worden van de uren, dat weten we. Hij sprak ook over het buurtoverleg van 14 april. Dat was niet kunnen doorgaan omdat de buren niet konden komen. Er is nu een nieuw buurtoverleg gepland op 14 mei. En dan het belangrijkste, volgens mij: de burgemeester zal de werken laten stil leggen als zij ’s nachts nog werken.

Geen opmerkingen: