vrijdag 28 oktober 2011

Sportinfrastructuur

Op de raad van bestuur van de sportraad in september werd gesteld dat men een dossier zou indienen voor 2011 voor de hernieuwing van de sportvloer in de sporthal van Steendorp. Deze aanvraag diende voor 14/10 ingestuurd te zijn. Is dit in orde gekomen?
Antwoord: ja, dit is tijdig ingediend.
Voor 2012 zou dit moeten gebeuren voor de Finse Piste op de F. Schuerman-terreinen, conform de uitvoering van het sportbeleidsplan. Hier is nog tijd voor tot einde maart 2012. Is dit al lopende?
Antwoord: Dit zal afhangen van de budgettering. Het is voorlopig voorzien, maar moet nog ingediend worden.Het is de bedoeling dat Temse dit werk in eigen regie uitvoert. De totaalkost wordt geraamd op 60 000 euro, waarvan 30 000 euro aan subsidies.

De pas opgerichte kajakclub ‘KajakTem’ heeft nood aan een stockageplaats voor haar kajaks. Naast het gemeentelijk gebouw ‘de Watermolen’ is er een apart toegankelijke gang waar volgens de club de boten zouden kunnen liggen. Kan de club hier gebruik van maken?
Als alternatieve stockageplaats wordt er gedacht aan de plaats vlak bij de aanlegsteiger op de ‘kleine kaai’.De fietsenstalling daar zou bij een nieuw ingerichte kaai, waarvoor er plannen zijn voor volgende legislatuur, kunnen verplaats worden naar een plaats waar er meer van gebruik kan gemaakt worden. Zo komt er dan een ideale stockageplaats vrij voor de kajaks. Toeristisch gezien, maakt dit Temse ook weer aantrekkelijker. Drie vliegen in één klap, dus.
Een tweede vraag is die naar enkele aanpassingen aan de steiger aan de Wilfordkaai: een klein ponton stroomopwaarts, een trap naar het ponton en een opening met een hekje in de afrastering. Momenteel kan je nauwelijks met de kajak aanleggen in Temse. In Sint-Amands bijvoorbeeld, is dat geen probleem.
Op deze vraag antwoordde niet de schepen van sport, maar de burgemeester...:
We hebben veel sympathie voor de club (hou je vast als dat zijn intro is), maar…

De achtertuin van de Watermolen zal gebruikt worden voor een of ander project van cultuur of zo, er zijn ideeën rond…( ? Nog niet veel over gehoord nochtans…)
Een stockageplaats op de kaai zal ten koste gaan van parkeerplaatsen. Ik zei dat je kajaks ook kan stapelen. Ik denk dat wanneer dit visueel storend is, als het een afgesloten container moet zijn, dit niet zal aanvaard worden. Dat begrijp ik ook wel, eigenlijk.

Aanpassingen aan de steiger: zoals verwacht verwees hij naar de afdeling Zeeschelde en stelde ook dat de club zelf een brief naar die instantie kan schrijven. Als ze groen licht geven, wil de gemeente natuurlijk meewerken. Bij mijn verwijzing naar hoe goed het in Sint-Amands wel geregeld is, antwoordde hij dat de ene gemeente de andere niet is
(Da’s wel duidelijk, ja)

Geen opmerkingen: