vrijdag 25 februari 2011

Geen plannen voor herinrichting stationsbuurt?

Interpellatie in de gemeenteraad van 28 februari 2011:

Maanden geleden, misschien wel al ’n jaar, hebben we een plannetje te zien gekregen voor de herinrichting van de stationsbuurt, met de nieuwe situatie van de ontsluitingsweg voor Belgomine.
Heel erg duidelijk was dat toen allemaal niet en er zijn uit verschillende hoeken opmerkingen gekomen. Sindsdien horen of zien we hier niks meer over.
Ik informeerde dus naar het recentste plan bij de dienst mobiliteit. Die verwees me naar de dienst ruimtelijke ordening en openbare werken. Daar wist men ook niks af van ’n plan van inrichting.
Ik vrees het ergste, namelijk dat er nog altijd geen degelijke plannen zijn. De werken aan de ontsluitingsweg vorderen. Na voltooiing zullen talrijke zware vrachtwagens van het havenbedrijf vlak aan het station uitkomen. En hoe moet het dan verder voor alle weggebruikers? Ook de buurt en de fietsersbond hebben al verschillende keren hun bezorgdheid hier omtrent geuit.

Wat is de stand van zaken en wat zijn de verdere plannen?

Antwoord:
Het oorspronkelijke plan blijft de basis maar er kan nog aan gesleuteld worden. De verkeersstroom zal vanaf de ontsluitingsweg niet vlak voor het station verlopen, maar van de ontsluitingsweg naar rechts gaan. De ontsluitingsweg zal eind april af zijn, maar wordt daarom nog niet onmiddellijk in gebruik genomen. Op 10 maart is er een vergadering met De Lijn om over het tracé van de bussen te spreken. Met Wegen en Verkeer zal er gesproken worden over de aansluiting op de Krijgsbaan en de Viaduct.
Er zal ook overleg met de Fietsersbond komen.

Geen opmerkingen: