woensdag 25 augustus 2010

Verkaveling Bunneghempark: verloopt alles reglementair? (punt op aanvraag gemeenteraad 30/08/'10)

Een eerste kavel is zichtbaar gemaakt door de kaalkap van het perceel in de Parklaan. De aanblik is verschrikkelijk voor natuurminnende mensen.

Toen er sprake was van deze verkaveling hebben wij ruchtbaarheid gegeven aan de plannen, bezwaren ingediend en alternatieven voorgesteld zodat dit prachtige park met zijn oude, waardevolle fauna en flora zou bewaard blijven en toegankelijk gemaakt zodat iedereen ervan zou kunnen genieten. Er is niet ingegaan op de vragen van de bezwaarindieners en het groene bos in het grijze centrum zal verdwijnen.

Wat ons nog rest is opvolgen of de werkzaamheden stroken met de verkavelingsvoorschriften.
Wat zoekwerk heeft ons vrij gerustgesteld tot nu toe, op een uitzondering na:
Dankzij o.a. het poelenplan van onze gemeente moet 2/3 van de oppervlakte van de bestaande vijver die als habitat voor amfibieƫn fungeert en die zich bevindt op de loten 1 en 2 , gecompenseerd worden op het lot 9. Deze vijver is aan te leggen op minimum 2 m uit de nieuwe perceelsgrenzen en is onderhevig aan het verkrijgen van een voorafgaande stedenbouwkundige vergunning. De inplanting en realisatie van de vijver dient in samenspraak met de gemeentelijke groendienst te gebeuren.

Graag een stand van zaken.

Antwoord:
Op 2/2/2009 is de stedenbouwkundige vergunning afgeleverd om de vijver op lot 9 aan te leggen. Momenteel ligt hij nog op lot 1 en 2. Hij zal pas verdwijnen en heraangelegd worden als men aan perceel 1 en 2 begint.

1 opmerking:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.