woensdag 25 augustus 2010

Fietspad naast spoorlijn Sint-Niklaas-Temse: Hoe ver staan we na 2 jaar? (punt op aanvraag gemeenteraad 30/08/'10)

Meer dan 2 jaar geleden protesteerde een groep boze mensen omdat de fietspaden langs de N16, tussen de Scheldebrug en de Doornstraat afgeschaft werden. Het alternatief is er een met onveilige omwegen. De Fietsersbond die uit dit protest groeide, heeft al op allerlei manieren geprobeerd alle overheden te overtuigen van een prachtig alternatief: een nieuw fietspad langs de spoorlijn. Minister Crevits toonde zich positief en minister Peeters beloofde toen hij de Scheldebrug kwam openen, vlak voor de verkiezingen, dat hij er werk van zou maken…

De Fietsersbond blijft actie voeren er is regelmatig overleg tussen haar voorzitter en een delegatie van het gemeentebestuur. Toch vraagt Groen! om ook in deze openbare zitting uit te leggen wat het college tot nu toe gedaan heeft rond dit dossier.

Antwoord:
In mei van dit jaar heeft het college een schrijven gericht aan de hogere overheid en men overweegt om module 12 aan te passen om zo extra geld voor onteigeningen vrij te krijgen.

Ik vind dit erg mager na 2 jaar en ik heb het moeilijk met de traagheid van dit alles.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dit is inderdaad zeer mager na 2 jaar, maar kunnen we meer verwachten van een burgemeester die enkel geïnteresseerd is in het profileren van zijn gemeente als toeristische trekpleister (sorry, maar dan mogen toeristen niet al te goed kijken naar de steeds toenemende verloedering in het centrum) en in het houden van geschiedenisspeeches bij elke feestelijke gelegenheid (start een zelfstandige zaak in Temse en dan is hij van de partij om op een troon te gaan staan!). Ik denk niet dat hij en zijn achterban geïnteresseerd zijn in de veiligheid (op allerlei vlak) van hun inwoners!