dinsdag 4 mei 2010

brownfield site Wittock-Van Landeghem

Temse, 3 mei 2010

Aan de buurtbewoners van de site ‘Wittock-Van Landeghem’
Aan de winkeliers van Temse centrum

Betreft:

informatie-en inspraakvergadering ontwerp herontwikkeling site Wittock-Van Landeghem

Beste,

Nu donderdagavond, 6 mei om 19 uur, gaat er een informatie-en inspraakvergadering door in de feestzaal (2e verdieping) van het gemeentehuis op de Markt van Temse, over het ontwerp van de herontwikkeling van de site ‘Wittock-Van Landeghem’.

Omdat Groen! informatie en inspraak belangrijk vindt, wil de partij u hieraan herinneren. Er verscheen niet meer dan een kleine aankondiging in De Nieuwe Omroeper. De buurt is op 22 april blijkbaar al eens uitgenodigd. U heeft nu de kans om tot 21 mei uw schriftelijke opmerkingen aangetekend te versturen naar het ‘Agentschap Ondernemen, Ubicenter (derde verdieping) Philipssite 5, 3001 Leuven’.

Mocht Groen! het voor het zeggen hebben, zou zij deze site als park inrichten. Er is in het grijze centrum van Temse volgens ons echt nood aan groen. Vooral ook voor de mensen die dichtbij de N16 wonen en hiervan hinder ondervinden, zou dit een rustgevende oase kunnen zijn. De gemeente, provincie en het Vlaams Gewest, zouden samen de site kunnen aankopen en ontwikkelen tot groenzone. De saneringskost hiervoor zou alvast minder hoog oplopen. Wat in Steendorp kon met de Roomkouter en het Gelaagpark, die nu omgevormd zijn tot natuur-en parkgebied, kan in principe ook met deze site. Toen was echter Vera Dua (groen!) minister van milieu. Nu blijkt dit allemaal veel moeilijker te liggen…
Bovendien lijkt een retailwinkelcentrum op deze locatie, geen goeie zaak voor de Temsese winkeliers. Als er winkels bijkomen in Temse, dan vestigen die zich het beste in de huidige winkelstraten. Je moet je winkelcentrum versterken en concentreren in plaats van het op te splitsen in verschillende locaties die afzonderlijk allemaal te weinig volk aantrekken. Lokale economie is belangrijk voor Groen! , vandaar ook dit argument.
En dan is er ook nog het probleem van de verkeersafwikkeling. Aan-en afrijdende auto’s in een woonwijk (Piet Nutenlaan) zullen bijkomende hinder vormen.


Hoe dan ook, wij nodigen u uit om ook uw visie en ideeën kenbaar te maken en dat kan dus tot 21 mei.

Met vriendelijke groeten,
Groen! Temse
0474 81 63 79

Geen opmerkingen: