donderdag 1 april 2010

Compensatie voor gekapte bomen in Scheldepark en Bunneghembos

Voor de aanleg van de ontsluitingsweg voor Belgomine is er een stuk van het park gerooid. Rechtover het park sneuvelen ook prachtige grote bomen voor het bouwen van woningen in de verkaveling van Bunneghem. In de Parklaan zal waarschijnlijk ook groen verdwijnen bij de herinrichting van de stationsomgeving. Verder worden er regelmatig bomen gekapt in het straatbeeld (o.a. omdat een particulier daarom vraagt), bijvoorbeeld in de B.A. Heymanstraat, in de C.De Landtsheerlaan, in de Hollebeek,…Aangezien Temse dit alles mogelijk maakt en hiermee dus akkoord gaat, vindt Groen! het niet meer dan normaal dat Temse op haar grondgebied en bij voorkeur in het grijze centrum ter compensatie hiervan nieuwe bomen aanplant.
Enkele tips:
Vergroot het voormalige Vlietpark bij de heraanleg, maak een park op de voormalige site Wittock-Van Landeghem, vergroen de Volksplaats en de Stationsstraat en behoud zeker de plannen van de site van het ziekenhuis waar sprake is van een wandelpark …

ANTWOORD:
In het park wordt 882 m2 gerooid, in het Bunneghembos 1323 m2. Voor dit laatste is dubbele compensatie betaald. Het college gaat vragen aan het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) om de herplanting in Temse te doen. Daarbij nemen ze de suggesties van Groen! mee.

Geen opmerkingen: