dinsdag 26 oktober 2010

fietspad Gasthuisstraat: punt op aanvraag gemeenteraad van 25 oktober

Er wordt regelmatig over het fietspad in de Gasthuisstraat gereden door auto’s en bussen, ter hoogte van het kerkhof, vooral wanneer er auto’s geparkeerd staan langs de kant van het kerkhof, wat de laatste tijd meer en meer het geval is. De buurt maakt zich zorgen over de veiligheid van de fietsers.

Er zijn verschillende mogelijkheden om deze situatie te verbeteren:

Je voert parkeerverbod in over de lengte van dit stuk van deze straat
Je verplaatst de bushalte waardoor je over de hele lengte van dit stuk plaats krijgt om het voetpad te halveren en een fietspad aan te leggen op de andere helft ervan. De oversteekplaats komt dan aan de verkeerslichten vlakbij de N 16 te liggen en wordt ook met fiets- en voetgangerslichten geregeld.
Je plaatst een haagje, ribbels of varkensruggen om het bestaande fietspad af te schermen voor gemotoriseerd verkeer.
Je voert een combinatie van bovengenoemde maatregelen in of je voert nog een andere,originele maatregel in.
Frekwente snelheidscontroles en toezicht op naleving van de verkeersregels zijn hier, net zoals op vele plaatsen in onze gemeente natuurlijk ook zeer wenselijk. Verder wil ik benadrukken dat deze situatie alleen maar gevaarlijker zal worden als het retailwinkelcentrum een feit zal zijn...

Graag het standpunt van de gemeenteraad.

Antwoord: We hebben dit bekeken en kiezen ervoor om het voetpad aan de kant van het kerkhof wat te versmallen en het bushokje wat naar achter te plaatsen zodat de baan verbreedt en er plaats komt om het dubbelrichtingsfietspad af te schermen. We zijn er nog niet uit op welke manier we dit gaan doen: met haagjes, ribbels of varkensruggen.

Wordt dus vervolgd.

Geen opmerkingen: