donderdag 28 januari 2010

De toekomst van Tielrode

In de laatste commissie ruimtelijke ordening werd meegedeeld dat er 3 projectontwikkelaars hun oog laten vallen hebben op Tielrode. Ze zouden voorstellen klaar hebben om verkavelingen te realiseren in het woonuitbreidingsgebied Roomacker, op de terreinen van de steenbakkerij en in en rond de Durmetuin. Het zou gaan om een groot aantal nieuwe woningen die het idyllische en het eigen groene karakter van Tielrode zouden teniet doen.

Vooraleer er beslissingen worden genomen, zou ik volgende stelling ter stemming willen voorleggen:

Het gemeentebestuur van Temse wil het eigen, landelijke dorpskarakter van Tielrode behouden en zal daarom het aantal nieuwe verkavelingen tot een minimum beperken, rekening houdend met de principes van de goede ruimtelijke ordening.

Antwoord:
Er is opdracht gegeven aan een studiebureau om een RUP op te maken voor de drie sites. Die RUP gaat het antwoord geven, volgens schepen Verbeke. Hij zei dat volgens het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen ongeveer 30 % van de taakstelling voor woningbouw in buitengebied mag gebeuren. Tielrode is buitengebied, dus zal men daar het maximum toegelaten aantal woningen bijbouwen, veronderstelde ik als ik hem zo hoorde praten. Dit werd niet ontkend, noch bevestigd. De studie wordt afgewacht. Wordt vervolgd op een commissie.
De stemming resulteerde in 5 ja-stemmen (Spa en Groen!) en 21 neen-stemmen (CD&V, Open VLD en Vlaams Belang)

Geen opmerkingen: