donderdag 6 maart 2008

Gladde nieuwe Scheldebrug?

26 februari 2008
Groen! uit kritiek op Houten wandelesplanade voor Scheldebrug

Gemeenteraadslid Nicole Van der Vieren (Groen!) vindt houten planken niet geschikt als ondergrond voor het fietspad en de wandelesplanade die op de nieuwe Scheldebrug komen. Volgens de partij is er kans op valpartijen.
TEMSE
"Volgens de bouwheer worden het dubbelrichtingfietspad en de wandelesplanade 4,5 tot 6 meter breed", zegt Nicole Van der Vieren. "De ondergrond zal bestaan uit houten planken. Nog volgens de bouwheer zullen de drie eilandjes met zitbanken op de brug een prachtig uitzicht bieden op de Schelde en wordt de wandelesplanade een sterke toeristische troef. Ik vind de keuze voor een houten vloer echter bijzonder ongelukkig. Volgens de fietsersbond zijn natte houten planken levensgevaarlijk voor fietsers en voetgangers. Bij vriestemperaturen kun je het op hout helemaal vergeten. Daar kan men in Sint-Niklaas van meespreken. Daar is de houten wandelweg op de markt ook al beplakt met een antisliplaag. Ik hoop dat de gemeente Temse een goede verzekeringspolis afsluit."
Burgemeester Luc De Ryck (CD&V) erkent het door Nicole Van der Vieren aangekaarte probleem. "Het is de verzekering van de bouwheer, de afdeling Waterwegen en Zeekanaal, die zal moeten tussenbeide komen bij ongevallen, maar de fietsersbond heeft wel gelijk", zegt de Temsese burgemeester. "Op dit moment wordt besproken hoe het probleem kan worden opgelost. Via de klankbordgroep worden wij van die gesprekken op de hoogte gehouden."
GeNo (uit ‘Gazet Van Antwerpen’)

Temsebrug
TEMSE - Gemeenteraadslid Nicole Van der Vieren (Groen!) vindt houten planken niet geschikt als ondergrond voor het fietspad en de wandelesplanade die op de nieuwe Temsebrug komen. Ze vreest voor valpartijen. 'Volgens de Fietsersbond zijn natte houten planken levensgevaarlijk voor fietsers en voetgangers. Bij vriestemperaturen kun je het op hout helemaal vergeten. Ik hoop dat de gemeente Temse een goede verzekeringspolis afsluit.' Burgemeester Luc De Ryck (CD&V) erkent het probleem: 'De verzekering van de bouwheer, de afdeling Waterwegen en Zeekanaal, zal opdraaien voor de kosten. Momenteel wordt besproken hoe het probleem kan worden opgelost.' (dhs) uit ‘Het Nieuwsblad’

Geen opmerkingen: