maandag 12 november 2007

uit de commissie ruimtelijke ordening & openbare werken van 7 november 2007
FIETSPADEN

Het valt op dat er deze legislatuur meer en meer gemeenteraadsleden pleiten voor meer en betere fietspaden in onze gemeente. Eerst hadden we een punt op aanvraag van CD&V-ers Roger Troubleyn en Anne Boeykens voor meer fietsveiligheid in Tielrode en Elversele. Tijdens deze commissie pleitten VLD-er Marcel Noens en ook CD&V-er Bert Andries voor veilig fietsen in Temse centrum.
Ik kon het niet laten mijn collega's erop te wijzen dat Groen! en SPa ook vorige legistatuur regelmatig pleitten voor de veiligheid van fietsers en voetgangers, maar daarbij geen steun kregen van leden van de meerderheidspartijen. Nu sommige van die mensen dezelfde vragen beginnen stellen, kunnen wij dit niet anders dan toejuichen en steunen zodat we met z'n allen op het schepencollege kunnen wegen. Misschien komt er dan toch nog meer aandacht voor de zachte weggebruiker en krijgt hij de plaats die hij verdient in het straatbeeld. Dat kan zijn door meer en betere fiets-en voetpaden, door een lussenplan met eenrichtingsstraten, enz.
Toch zal er nog heel wat overtuigingskracht of tijd nodig zijn, vrees ik, want schepen Verbeke reageerde met :'Als je parkeerplaatsen wegneemt om fietspaden aan te leggen, staat de helft van Temse op zijn kop'.
Nu, zoals ik al zei, kan ook een lussenplan plaats scheppen voor fietsers. De andere helft van Temse zal er dankbaar om zijn!

Geen opmerkingen: